Základní škola a Mateřská škola Suchdol, okres Kutná Hora

Škola porozumění – cesta k lidskosti

Současnost

18.listopadu 2018  |  
Školní rok 2015/2016 je přelomový, škola dostala nový název, jelikož se součástí školy stala také nově vybudovaná mateřská škola. ZŠ Suchdol je úplnou základní školou s kapacitou 200 žáků.  
Naše škola  je takříkajíc školou „rodinného typu“. Všechny děti se navzájem dobře znají, navštěvují se o přestávkách, nacvičují společné kulturní programy, spolupracují v zájmových kroužcích, sportují. Vyučující se střídají při různých předmětech, takže nikdo není pro žádného žáka neznámý.
Vyučujeme podle vlastního vzdělávacího programu „Škola porozumění“.  Všem dětem se věnujeme podle jejich možností a schopností. Důraz klademe na žáky nadané i ty, co potřebují zvýšenou pozornost pedagoga a jsou individuálně integrováni v běžných třídách. Umožňuje nám to menší počet žáků ve třídách, odbornost pedagogického sboru a vybavenost školy pomůckami.
Naše škola je zrekonstruovaná, moderně vybavená, máme počítačovou učebnu, sadi iPadů, v každé třídě mohou žáci pracovat na interaktivní tabuli. Pro zájmové vzdělávání byla nově zbudovaná kuchyňka pro výuku vaření a keramická dílna s pecí. Sportovní aktivity škole umožňuje zrekonstruovaná sokolovna. Žáci i pedagogové využívají při své práci i učebnu v přírodě, která je umístěna ve školním areálu.
Součástí školy je školní družina s kapacitou 45 žáků, která vhodně doplňuje výchovně vzdělávací proces. Má vynikající prostorové podmínky, je umístěna přímo v prostorách školy a podobně jako celá škola je kompletně zrekonstruovaná a moderně vybavená. Program školní družiny zahrnuje odpočinkové i zájmové činnosti.
Nově je součástí školy mateřská škola s kapacitou 28 dětí.   

Mohlo by vás zajímat

Vyhledávání
Vize školy
Vize školy
Kalendář akcí

Dnes je 29. března 2024
a svátek má Taťána.

Mediální partneři
Svoboda.info

Základní informace

Název školy:Základní škola a Mateřská škola Suchdol, příspěvková organizace
Adresa:Suchdol 6, Suchdol, 285 02
IČ:70989745
Ředitel školy:Mgr. Renata Novotná
E-mail:info@zssuchdolkh.cz
Web:https://www.zssuchdolkh.cz
ISDS:qitmssk
Zřizovatel:Obec Suchdol

Mapa